Новини

Renault Trucks отримує золотий сертифікат Ecovadis

Екологічно чисті рішення

3min
Ecovadis
Renault Trucks отримує золотий сертифікат Ecovadis

Renault Trucks отримує золотий сертифікат Ecovadis

Renault Trucks отримує золотий сертифікат Ecovadis шостий рік поспіль Компанія Renault Trucks, яка відома своєю відданістю принципам корпоративної соціальної відповідальності (КСВ), вже шостий  рік поспіль отримує золотий сертифікат від незалежної організації Ecovadis. Отримавши 78 балів зі 100 можливих, французький виробник увійшов до 5 % кращих компаній, які брали участь в оцінюванні.

У 2024 році рейтингове агентство Ecovadis CSR оцінило 130  000 міжнародних компаній на основі 21-го критерію, згрупованих у чотири категорії: «Сталі закупівлі», «Трудові права та права людини», «Етика» та «Навколишнє середовище». Отримавши 78 балів зі 100 можливих, що на 15 балів більше порівняно з 2018 роком, роком першої золотої сертифікації, Renault Trucks зміцнює свої позиції лідера в галузі корпоративної соціальної відповідальності. У своїх висновках Ecovadis підкреслила передову систему управління, впроваджену компанією Renault Trucks для вирішення етичних та екологічних проблем.

Максимальний бал за екологічні показники

Вже третій рік поспіль Renault Trucks отримує оцінку 100/100 у категорії «Навколишнє середовище». Цей результат є визнанням постійних зусиль виробника, спрямованих на зменшення впливу своєї діяльності та транспортних засобів, які він випускає на дороги, у навколишнє середовище.

Renault Trucks здійснює серійне виготовлення електричних вантажівок на своїх заводах у Бленвіль-сюр-Орн та Бур-ан-Бресс, які під час експлуатації перевізниками вже подолали 25 мільйонів кілометрів, що надало змогу уникнути викидів CO2 в обсязі 24 000 тонн. Одержанню максимального балу значною мірою сприяла така спрямованість на декарбонізовану мобільність.

Renault Trucks також прагне зменшити вплив своїх виробничих майданчиків на навколишнє середовище. Наприклад, виробник розпочав амбітний проєкт з облаштування свого промислового майданчика в Бур-ан-Брессі фотоелектричними навісами площею 17 гектарів до 2026 року. Ця установка вироблятиме обсяг електроенергії, еквівалентний річному споживанню 17 500 мешканців, частина якої буде споживатися самим об'єктом.

Одночасно Renault Trucks примножує ініціативи зі збереження природних ресурсів. На кожному об'єкті впроваджено заходи зі скорочення споживання води. За останнє десятиліття ці оптимізації зробили можливим зменшення кількості води, необхідної для виробництва однієї вантажівки, вдвічі: з 12 м³ у 2013 році до 6,5 м³ у 2023 році.

Посилення етичних практик

Renault Trucks посилює свою практику відповідальних закупівель, здійснюючи оцінку 93% своїх постачальників першого рівня на основі критеріїв, пов'язаних з правами людини, умовами праці, навколишнім середовищем та діловою етикою. Кожному постачальнику систематично надається суворий кодекс поведінки, регулярно проводяться аудити та самооцінки для сприяння постійному вдосконаленню.

У 2023 році вимоги до цих оцінок було посилено, оскільки ця сувора політика відповідальних закупівель відтепер повністю інтегрована в загальну стратегію виробника. Цей підхід спрямований на забезпечення все більш відповідального ланцюга постачання. Вжиті ініціативи та досягнутий прогрес надали змогу компанії Renault Trucks отримати оцінку 70/100 в категорії «Етика», що на 10 балів вище, ніж у попередньому році.

Оскільки на вантажні автомобільні перевезення припадає 7 % викидів CO2 в Європі, компанія Renault Trucks, яка щорічно продає понад 70 000 автомобілів по всьому світу, повністю усвідомлює свою відповідальність і докладає всіх зусиль, щоб зменшити вплив своєї діяльності на навколишнє середовище.

 

 

 

Set canonical URL
Off