Новини

Renault Trucks святкує 60-річчя свого заводу у Бурґ-ан-Бресс

Будівництво та добувна галузь

3min
Renault Trucks святкує  60-річчя свого заводу у  Бурґ-ан-Бресс
Renault Trucks святкує 60-річчя свого заводу у Бурґ-ан-Бресс

Renault Trucks святкує 60-річчя свого заводу у Бурґ-ан-Бресс

Renault Trucks святкує 60-річчя свого заводу у  Бурґ-ан-Бресс

Завод зі складання великовантажних автомобілів компанії Renault Trucks у м. Бурґ-ан-Бресс (фр. Bourg-en-Bresse), який з моменту відкриття в 1964 році гордо закріпився в регіоні Овернь-Рон-Альп (фр. Rhône-Alpes Auvergne), цього року святкує 60-річчя своєї промислової досконалості. На цьому виробничому підприємстві, що знаходиться на передньому краї сучасних технологій, з кінця 2023 року виготовляють електричні вантажівки. З нагоди ювілею підприємство відкриє свої двері виключно для громадськості.

Урочисто відкритий у 1964 році Полем Берліє (Paul Berliet) завод компанії Renault Trucks у Бурґ-ан-Бресс спеціалізується на виробництві вантажівок для далеких перевезень і будівельних вантажівок. Приєднавшись до концерну Volvo Group у 2001 році, цей завод налічує майже 2000 працівників, що робить його найбільшим приватним роботодавцем у передмісті.

Культові моделі та інновації

За свою історію компанія виготовила близько мільйона вантажівок, включаючи легендарний Renault Magnum, 130 000 одиниць якого було виготовлено в період з 1990 по 2013 рік. Починаючи з 2013 року, завод виробляє моделі Renault Trucks T (магістральні), C (будівельні) та K (великовантажні).

Будучи піонером циркулярної економіки, Бурґ-ан-Бресс став домівкою для майстерні, що спеціалізується на переробці вживаних вантажівок, яка називається «Завод вживаних вантажівок» (англ. Used Trucks Factory). Наприклад, завдяки використанню сучасних промислових технологій магістральні тягачі перетворюються на вантажні автомобілі з підвищеною прохідністю або на наближені до них вантажівки.

Прагнучи до постійної трансформації, щоб адаптуватися до технологічних змін і відповідати викликам, які постають перед транспортною галуззю, завод досяг значного етапу наприкінці 2023 року, запустивши серійне виробництво автомобілів Renault Trucks E-Tech T (для регіональних перевезень) та E-Tech C (для будівництва), які є останніми доповненнями до модельного ряду електровантажівок виробника.

Ексклюзивні екскурсії для широкої публіки

З нагоди цієї річниці компанія Renault Trucks у співпраці з туристичним офісом Бурґ-ан-Бресс пропонує ексклюзивні екскурсії по території підприємства, що займає 120 гектарів. Це рідкісна нагода для громадськості познайомитися з шістьма десятиліттями промислової майстерності та досвіду.

 

 

 

 

 

 

Set canonical URL
Off